A A A K K K
людям із порушенням зору
Білопільська територіальна організація профспілки працівників освіти і науки України

Трудові відносини

Деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану

28 березня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ №274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні».

15:23 31.03.2022

Звільняти працівника, який виїхав за кордон у зв’язку з бойовими діями, – незаконно

Міністерство економіки України на запити щодо звільнення  працівників, які виїхали за кордон, роз’яснює, що роботодавцю  варто виходити з того, чи є з таким працівником зв’язок і чи може він продовжувати виконання своїх посадових обов’язків.

15:22 31.03.2022

Державні гарантії здобувачам та працівникам освіти в умовах воєнного стану

 19 березня 2022 року в газеті Голос України опубліковано Закон   України від 15.03.2022 № 2126-ІX «Про внесення змін до деяких   законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану,   надзвичайної ситуації або надзвичайного стану», положення якого   спрямовані на створення умов для відновлення та   продовження якісного та безпечного освітнього процесу в   умовах воєнного стану.

15:16 31.03.2022

Примушувати педпрацівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати – заборонено!

25 лютого 2022 року МОН направлено листа керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій і керівникам закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти з рекомендацією щодо припинення освітнього процесу в усіх закладах освіти та оголошення канікул на два тижні. 

09:02 02.03.2022

Гарантії і компенсації працівникам при скороченні та ліквідації підприємства

 Майже завжди ліквідація підприємства являє собою тяжку та ризиковану  задачу, а ніж його створення. Причин ліквідації може бути багато, а  саме: компанія за весь час своєї діяльності накопичила значну  кредиторську заборгованість або проблеми в бухгалтерському чи податковому обліку, перетворення одного суб’єкта в інший і т.д..

16:29 10.08.2021

Дії роботодавця в разі скорочення чисельності або штату працівників

 В Управлінні Держпраці роз’яснили питання щодо звільнення працівників у разі  скорочення чисельності або штату. Відповідно до п. 1 ст. 40 КЗпП трудовий договір,  укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до  закінчення строку його чинності, можуть бути розірвані роботодавцем, зокрема, у  разі змін в організації виробництва та праці, в тому числі ліквідації, реорганізації,  банкрутства або перепрофілювання підприємства, скорочення чисельності або  штату працівників. Таке звільнення допускається, якщо неможливо перевести  працівника, за його згодою, на іншу роботу.

16:24 10.08.2021

Звільнення за власним бажанням: дотримання вимог законодавства

 Звільнення за власним бажанням – право працівника і процедура, на   перший погляд, досить проста. Проте щоб уникнути зайвих   непорозумінь  та запитань потрібно чітку розуміти правову сторону   питання.

22:31 07.08.2021

Подальші трудові відносини з вчителями, яким виплачується пенсія за віком

 Згідно з підпунктом 2 пункту 3 розділу X «Прикінцеві та перехідні   положення» Закону України «Про повну загальну середню   освіту» керівники комунальних закладів загальної середньої освіти   зобов’язані були до 1 липня 2020 року припинити безстрокові   трудові договори з педагогічними працівниками, яким   виплачується пенсія за віком, з одночасним укладенням з ними   трудових договорів строком на один рік.

22:30 07.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора