A A A K K K
людям із порушенням зору
Білопільська територіальна організація профспілки працівників освіти і науки України

Відпустки

Щодо виплати грошової компенсації за невикористані соціальні відпустки

Згідно зі статтями 19 Закону України від 15.11.96 № 504/96-ВР "Про відпустки" та 1821 Кодексу законів про працю України одному з батьків, які мають двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або які усиновили дитину, матері (батьку) особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (стаття 73 КЗпП).

16:17 13.01.2022

Працівники-сумісники мають право на соціальну відпустку

Відповідно до ч. 2 ст. 21 КЗпПУ, працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін.

12:41 06.01.2022

Грошова компенсація за невикористану щорічну відпустку: консультує юрист

 Державні гарантії та відносини, пов’язані з відпусткою, регулюються   Конституцією України, Законом України «Про відпустки», Кодексом   законів про працю України, іншими законами та нормативно-правовими   актами України.

22:09 07.08.2021

Додаткова відпустка за ненормований робочий день директору школи

 Частиною другою статті 8 Закону України «Про відпустки» встановлено,   що щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці надається   працівникам з ненормованим робочим днем тривалістю до 7   календарних днів згідно із списками посад, робіт та професій,   визначених колективним договором, угодою. Конкретна тривалість   щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці   встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від   часу зайнятості працівника в цих умовах. 

22:07 07.08.2021

Відпустка при народженні дитини може надаватися батькові: затверджено порядок її надання

7 липня 2021 року Кабінетом Міністрів України на черговому засіданні затверджено Порядок надання 14-денної відпустки при народженні дитини для чоловіків та інших членів сім’ї.

13:51 05.08.2021

Відпустка без збереження зарплати: консультують юристи у спірних питаннях

Право на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи.

12:39 05.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора